+90 216 669 07 51
Sosyal Medya Hesaplarımız

Kaplama Tuğlası Nedir?

27 Mayıs 2017
4.423 kez görüntülendi
Kaplama Tuğlası Nedir?

Kaplama Tuğla İle Yapılarda Dönüşüm Ve Uygulama Nasıl Olur?

Kaplama tuğla ile yapılarda farklı dış cephe görünümleri yakalamak artık çok daha fazla tercih edilen bir uygulamadır. Buna ek olarak, dekoratif panel kaplama, iç mekân taş kaplama ile eskitme taş kaplama uygulamaları da mimari dekorasyona destek amaçlı yapılan uygulamalardır.

Tuğla uygulamaları çok uzun yıllara dayanmakta olup, inşaat sektöründe uzun ömürlü, ucuz ve kullanışlı malzeme olmasından dolayı ayrıca terci edilmektedir. İlerleyen teknoloji ve araştırma çalışmaları sonucunda artık farklı boy, ölçü, tip, renk ve görünüm bakımından da çok seçenekler bulunmaktadır.

Kaplama tuğla uygulamaları her ne kadar dekoratif amaçlı düşünülerek projelerde uygulansa da büyük ölçüde ısınma, donma, su emmesi vb. teknik özellikler bakımından da ayrıca artı özellikleri de mevcuttur. Diğer önemli husus ise, kaplama tuğla uygulamalarında taşıyıcı sistemler üzerine uygulanmaması gerekmektedir.

Tuğla uygulamaları ile yapılara sıra dışı görünümler katmak hem mümkün hem de çok tercih edilmektedir. Kaplama uygulamalarını farklı elementler ile birlikte uygulamak ise yapılara özel karakterler kazandırmaktadır. Örneğin kum taşı ile tuğla uygulaması ya da farklı renklerde derz uygulamaları, elle şekillendirilmiş organik tuğlalar, kiremit kırmızısı ve sarı kum harmanlaması, gösterişli olduğu kadar kendi içinde asil bir görünüm katmak kaplama tuğla uygulamaları ile mümkün olmaktadır.

Kaplama tuğla görünümleri alışkanlıkların dışında kiremit kırmızısından çok daha ötede, doğa ile ışık gölge oyunu oynayabilecek kadar farklı renk seçeneklerine, doku ve yüzey farklılıklarına da sahiptir. Artık kabartmalı yüzeyleri, parlak kiremit uygulamalarını, canlı renklerin yanı sıra beyaz kaplama tuğla uygulamalarını da görmekteyiz. Özellikle, ince cam profillerde kontrast oluşturulması açısından parlak ya da mat beyaz kaplama tuğla uygulamaları tercih edilmektedir. Bu şekilde, daha modern ve yalın mimari uygulamaları çevrede görmek çok daha mümkün olmaktadır.

Yapılarda dış cephelerde ya da iç mekânlarda kullanılan kaplama tuğla uygulamaları her ne kadar yapay bir uygulama gibi görünse de aslında 0 saf kil uygulaması olup, uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi olan görünümlerini korumaktadırlar. Teknik anlamda çok anlamlı ve kullanışlı bir yapı malzemesidir. Bunların dışında, Sıfır binaların yanı sıra restorasyon çalışmalarında uygulamalarına sıklıkla rastlamaktayız.